Terapia Imago

Terapia Imago

Conflictul de relație poate să nu fie întotdeauna plăcut, însă este destul de înâlnit.

Uneori, experiențele dureroase din relațiile timpurii pot declanșa aceste conflicte. Dacă nu te-ai simțit auzit sau înâeles de părinții tăi sau de alți îngrijitori de încredere, de exemplu, s-ar putea să te simți dublu rănit atunci când conflictul cu partenerul tău trezește emoții similare.

Potrivit creatorilor Terapiei Imago, dezacordul și deconectarea bazate pe aceste relații timpurii pot distrage atenția de la aspectele pozitive și pline de satisfacție ale relației tale actuale.

Cum ar fi să știi folosi această tensiune pentru a obține o empatie și o înțelegere mai profundă, în loc să o lași să te îndepărteze încet pe tine și pe partenerul tău? Terapia imago te poate învăța cum să faci exact asta.

Terapia Imago se bazează pe ideea că tiparele din copilărie se repetă în relațiile tale adulte.

Când problemele din copilărie revin și se repetă, vă împiedică să formați conexiuni sigure cu cei dragi – iar sentimentul de deconectare rezultat poate contribui la o serie de probleme relaționale.

Pentru a-ți îndeplini dorința de a te conecta, ste necesar să:
  • construiți noi conexiuni
  • menținerea celor existente
  • lucru conștient pentru repararea celor deteriorate

Veți explora, de asemenea, asemănările, atât pozitive, cât și negative, între partenerul dvs. și primitorii dvs. de îngrijire. Partenerul tău va face același lucru pentru tine.

Identificarea acestor tipare vă poate ajuta să începeți să recunoașteți rădăcinile conflictului relațional. Ați putea, de exemplu, să observați că partenerul și părintele dvs. sunt amândoi blândi, dar rezervați emoțional - o provocare atunci când doriți să se deschidă.

Te invit să descoperi bucuria și frumuețea relațiilor !

Deci, cum poate ajuta Terapia Imago?

Echilibrând o gamă largă de probleme de sănătate!

Contact

0771 517 363